Dýňovo jablečná polévka na podzim (2l)

 
 
Tato luxusní polévka z dýně hokaido je odlehčená jablíčkem a přímo vybízí ke konzumaci v těchto podzimních a také chmurných dnech :-)
Tento recept sestavila moje velká učitelka paní Mgr. Ivana Stenzlová a já jí za něj z celého srdce děkuji, protože je úžasný.
 
Ingredience:
 
2 kg dýně hokaido
2 jablíčka
1 lžíce másla
řepkový olej lis.za studena
1,5 dcl jablečného džusu
špetka kurkumy
špetka mleté skořice
špetka mletého hřebíčku
1 plátek zázvoru
sůl
2 kostky BIO bujonu
1,5l vody
pár kapek citronu
 
Postup:
 
Z dýně vybereme jadřince a nakrájíme ji na 2 cm kostky. S jablíčky uděláme to stejné.
Do hrnce dáme řepkový olej, zahřejeme ho a restujeme na něm dýni a jablíčka. Přidáme plátek zázvoru a krátce restujeme. Zalijeme 1,5 - 2l vody a nadrobíme BIO bujon.
Vaříme dokud dýně i jablíčka nezměknou. Poté je v polévce rozmixujeme a nakapeme pár kapek citronu, přidáme půl lžičky kurkumy a přilijeme jablečnou šťávu. Přidáme máslo, přisypeme skořici a hřebíček a podle chuti dosolíme nerafinovanou solí.

Dobrou chuť :-)